Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2017 17:25 - Опасни последици от нисковъглехидратните диети
Автор: vivito80 Категория: Тя и той   
Прочетен: 593 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Нисковъглехидратната диета (НВД) е режим, който ограничава приема на въглехидрати. В най-честия случай се назначава при състояния на диабет и затлъстяване. Използва се и за сваляне на килограми.

Нисковъглехидратната диета налага намален прием на бързите въглехидрати, каквито са бялата захар и бялото брашно. Те се заменят с алтернативни храни, в които се съдържат повече мазнини и протеини. Това са най-вече ядки, семена, мляко и млечни продукти, яйца, месо и риба. В по-леките режими се позволяват въглехидрати от източници като плодове и влакнести зеленолистни растения - броколи, спанак, къдраво зеле и марули. ефикасни хапчета за отслабване

Този тип хранене, подобно на други ограничаващи режими, може да доведе до редица негативи за цялостното ни състояние. Ограничаването на въглехидратите до минимални нива кара организма да разгражда мускулната тъкан и мазнините за енергия. В този процес се отделят токсини, които не само не спомагат, а дори затрудняват отслабването.
image

Диетите с ниско съдържание на въглехидрати дехидратират и правят мускулите плоски. Дори да тренирате, липсата на въглехидрати води до разграждане на мускули, а това прави усилията ви безсмислени. Те са най-лесно достъпният източник на енергия за тялото и когато бъдат премахнати от менюто, то започва да си я набавя както намери за добре, като по този начин лишава тялото от други жизненоважни елементи.

Тялото не може да си набави нужните фибри и фитонутриенти само и единствено от плодовете и зеленчуците. Това се отразява пагубно на функциите на храносмилателния тракт.

image
Приемът на въглехидрати, освен всичко друго, стимулира синтеза на серотонин – хормонът, който се синтезира в мозъка и отговаря за това да се чувстваме щастливи. Резкият спад на нивата на въглехидрати понижава неговите нива и води до депресии и различни проблеми в мозъка. Те се проявяват едва две седмици след започване на подобна нисковъглехидратна диета.

Специалистите са категорични, че чрез прекаленото ограничаване само на един от макронутриентите - мазнини, белтъчини или въглехидрати, няма как да се постигне реална загуба на мазнини. При ограничаване или спиране на въглехидратите човек отслабва за сметка на мускула маса, а не мазнини.

Те са категорични, че оптимални резултати могат да се постигнат само при стратегически добре комбинирани нисковъглехидратни и високовъглехидратни хранения. Въглехидратите за деня трябва да се разпределят сутрин и след тренировка, когато мускулите ги съхранят под формата на гликоген, който ги възстановява и изгражда.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vivito80
Категория: Тя и той
Прочетен: 15544
Постинги: 36
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930