Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2017 14:24 - Как да изваем мечтаното тяло чрез интуитивното хранене
Автор: vivito80 Категория: Тя и той   
Прочетен: 159 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.05.2017 16:54


image

Един от най-актуалните и ефективни методи за отслабване е така нареченото интуитивно хранене. При него се изисква да забравим всичко, което знаем за диетите, и да се вслушаме единствено в нуждите на своето собствено тяло.

Според основателите на този хранителен режим всеки човек и уникален и има уникални хранителни потребности, затова и когато се придържа към някакви общи диети, няма как да постигне желаните резултати в отслабването. Когато обаче даден човек отгатне истинските нужди на тялото си и ги следва, със сигурност може да достигне мечтаното тегло.

Един от бащите на интуитивното хранене е д-р Стивън Хоукс. Самият той се борел дълго време с излишните килограми и редовно се подлагал на какви ли не лишения. Въпреки диетите обаче не постигал голям напредък.

В крайна сметка ученът решил да зареже всички стериотипи по отношение на здравословното хранене и да даде на тялото си това, което иска. Така той успял да свали трайно над двадесет килограма, без да прави огромни жертви.

1. Засищайте глада си
image

Когато сме унесени в ежедневието си, често ни се случва да не обърнем внимание на своя глад веднага и да изчакаме определено време, докато се нахраним. Това обаче само усложнява положението ни, защото с времето усещането се засилва и води до консумиране на по-голямо количество храна. Ако следваме принципите на интуитивното хранене, е желателно да хапнем нещо, било то и малко, още при най-малкото усещане за глад. Така ще се заситите по-лесно.

2. Признайте си, когато сте сити

Един от най-важните принципи на интуитивното хранене е признаването на ситостта. Това означава, че можем да ядем каквото пожелаем, но само когато сме наистина гладни. В момента, в който усетим, че гладът вече си е отишъл, е редно да спрем с консумацията нададения продукт, дори и чинията ни да е все още пълна.
ефикасни хапчета за отслабванеТози принцип е доста труден за спазване в началото, но ако започнете да се придържате към него, ви уверяваме, че с времето ще свикнете.

3. Не прекалявайте с тренировките
image

Тъй като всеки човек има различно тяло, е напълно възможно тренировките, които виждаме в интернет или по телевизията да ни изгледат непосилни. Това обаче не значи, че трябва напълно да се отказваме от тях. Започнете да раздвижвате тялото си с упражнения, които са ви приятни и извършвайте толкова повторения, които усещате, че са ви нужни. Увеличавайте ги постепенно с времето и гледайте да сте постоянни. Така със сигурност ще постигнете ефект, без да сте фитнес маниаци.

4. Съгрешавайте с мярка
image

Едно от предимствата на интуитивното хранене е, че можем да си позволим дори така наречената вредна храна, стига да усещаме, че тялото ни наистина има нужда от нея. Така например, ако отчаяно ни се хапва чипс, можем да си позволим една малка купичка от него, с която ще удовлетворим нуждата си. Важно е обаче да не изяждаме целия пакет, защото тогава наистина ще навредим на теглото си.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vivito80
Категория: Тя и той
Прочетен: 15593
Постинги: 36
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930