Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2017 17:05 - Изглаждане на бръчки
Автор: vivito80 Категория: Тя и той   
Прочетен: 302 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

С възрастта кожата започва да губи своята еластичност и мекота, изтънява, става свръхчувствителна, изсушава се и се появяват бръчки. Козметиката против бръчки действа върху дермата, в която се намират колагенът и еластичните влакна.
Кожата ни постоянно се възобновява, но скоростта на регенерирането на кожните клетки намалява с възрастта. Молекулите, поддържащи нейната еластичност - колаген и еластин, започват да се разпадат и втвърдяват с годините. Водата, съдържаща се в кожата, също намалява. В резултат на това кожата започва да губи своята еластичност и мекота, изтънява, става свръхчувствителна, изсушава се и се появяват бръчки. Жените с изразителни лица може да установят как още на младини около устата, край очите и на челото им се появяват тънки бръчки. Това се дължи на мимиките, които правим съзнателно или несъзнателно през целия ден.

Съществуват две групи фактори, които предизвикват стареенето на кожата: вътрешни (ендогенни) и външни (екзогенни). Вътрешните фактори са наследствеността и възрастта. А външните: въздействието на околната среда, в която най-опасни са ултравиолетовите лъчи. Те предизвикват образуването на свободни радикали, които атакуват клетките и еластичните влакна на кожата, ускорявайки значително нейното стареене. Има разнообразни източници на свободни радикали, като замърсяването на околната среда, тютюнопушенето, алкохолът, някои лекарства и нездравословният начин на живот като цяло.

За да защити клетките от окислителния стрес, предизвикан от свободните радикали, организмът разполага със собствена антиоксидантна система. Антиоксидантите са молекули, които са в състояние да блокират свободнорадикалното окисляване, възстановявайки окислените съединения. Без тях не може да се създаде нито един поливитаминен комплекс, нито едно средство против бръчки.

Козметиката за изглаждане на бръчки включва основни съставки като екстракти от рибонуклеинова киселина и дезоксирибонуклеинова киселина, витамини А, С и Е, естествени овлажнители, алое вера, колаген, женшен и вещества, възпрепятстващи действието на ултравиолетовите лъчи. Различните козметични продукти съдържат също мелатонин, DHEA комплекс (стероиден хормон) с добавка на липозоми за максимален антистареещ ефект.
На пазара в България вече е невероятния крем против бръчки Dermanovum, който успешно се справя с проблема с бръчките. лагодарение на своята синергична и натурална формула, Dermanovum има способността да:

-Стимулира естественото производство на колаген

-Намалява и най-дълбоките бръчки

-Хидратира кожата

-Изравнява тена и тонизира кожата за по-младежко излъчване

-Подпомага поправянето на пигментните петна





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vivito80
Категория: Тя и той
Прочетен: 15520
Постинги: 36
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031