Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2017 14:14 - Няколко съвета против бръчки
Автор: vivito80 Категория: Тя и той   
Прочетен: 163 Коментари: 0 Гласове:
0



image
За съжаление, с годините кожата загубва своята еластичност и ето, че вече са се появили първите леки бръчици. Не, не изпадайте в ужас. Просто вземете необходимите мерки. Добрият външен вид е единствено във ваши ръце.

Стареенето на кожата е съвсем естествен процес, но при някои от нас той настъпва по-рано, а при други по-късно. Това зависи не само от здравословното състояние на организма като цяло, но и от начина ни на живот, а също и от интензивността на грижите, които полагаме за нашата кожа. Основната причина за образуването на бръчки е, че кожата вече не е толкова еластична, колко преди това е била, което е следствие от нейното изтъняване и дехидратиране.

Какво да предприемем?

Поддържането на добра лична хигиена е едно от най-важните условия. По повърхността на кожата ни постоянно се отлагат умрели клетки, пот и прах. Мийте лицето редовно /най-добре със студена вода/и всяка сутрин го почиствайте с хидратантно тоалетно мляко.

Направете си билков тоник, който да използвате за освежаване на лицето. Може да смесите различни билки. Ето някои много подходящи за тази цел: риган, роза, бял равнец, жълт кантарион, коприва и шипка. крем против бръчки

Използвайте стягащи маски за лице. Като например маска с хума или с белтък от яйце. Направете рядка каша от една лъжичка хума и малко билков тоник и нанесете върху лицето, докато засъхне. По същия начин може да използвате и белтъка. Намажете лицето си с него и изчакайте маската да се стегне. Изплакнете със студена вода и довършете процедурата, като нанесете мазен крем с леки масажни движения.

Кожата трябва да бъде редовно подхранвана с маски, които да доставят така необходимата й мазнина. Една чудесна и много лесна за приготвяне маска е просто да изцедите малко пълномаслено кисело мляко и да нанесете върху лицето си. Изчакайте да попие и изплакнете. Задължително завършете с хидратиращ крем.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vivito80
Категория: Тя и той
Прочетен: 15499
Постинги: 36
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031